Aihearkisto: Yleinen

Kuvauksia: Värit

Kuvat: Mikko Suutala                                                               Malli: Sanna Lehto

Uusi vuosi, uudet kujeet. Vuoden ensimmäinen blogiteksti onkin sopivaa aloittaa uuden mallin ja tekniikan kera. :)

DSC_5168

 

En tiedä miten olen onnistunut värikalvoja välttelemään näin kauan – lukuunottamatta kuvaustaustojen värittämistä. Nyt ne tuntuvat olevan mukana jokaisessa vapaa-ajan kuvauksessa. :) Ehkä se ajatus siitä että ihonsävyjen kuuluisi olla kuten ne oikeastikin ovat. Että kasvot tulee aina kuvassa näkyä.

DSC_5203

Joskus tie eteenpäin vaatii sen että unohtaa kaiken mitä luulee asiasta tietävänsä. Lähteä rakentamaan kaikki uudestaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi unohtaa juurensa. Sen, minkä takia tätä yleensäkään tekee.

DSC_5217

Pää tyhjäksi kaikista oppimastaan. Sen jälkeen laittaa oppimansa palaset takaisin paikoilleen sellaisessa järjestyksessä missä on aiempaa enemmän järkeä. Jättää pois palaset jotka eivät enää sinne sovi. Ja tietenkin, sovitella aivan uusia palasia!

DSC_5200

Tämä syvällinen pohdinta luultavasti johtuu yrittäjän ammattitutkinnosta jota juuri nyt suoritan. On joutunut saanut analysoida koko toimintansa ja suunnitella sen uusiksi. Tällaisella alalla se analysointi hyvin nopeasti johtaa myös itsepohdiskeluun. Mitä voisin muuttaa paremmaksi, mitä jättää pois?

DSC_5109

Mielenkiintoisia pohdintoja siitä jo onkin tullut. Sellaisia jotka luo uskoa tulevaisuuteen. Keinoja joilla voimme vain entisestään parantaa!

DSC_5223

Tästä on hyvä saattaa uusi vuosi käyntiin. Ja upeasti se onkin jo käynnistynyt! Nähdään kuvauksellisissa merkeissä!

Mitä mukaan lapsikuvaukseen?

Usea kuvausaikaa varaileva varmasti miettii, millainen prosessi esimerkiksi yksivuotiskuvaus on. Tyylejä on luonnollisesti yhtä monta kuin on valokuvaajiakin! Tämä artikkeli tulee palvelemaan eräänlaisena ”Usein kysytyt kysymykset”-artikkelina meidän kuvausprosessistamme. :)

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

 

Missä studionne sijaitsee?

Hirvaskankaan Spektrissä, Puukyläntie 2, 44250 Äänekoivisto. Noin keskivaiheilla rakennusta, lasten leikkipaikan vieressä.

Mitkä ovat aukioloaikanne?

Työmme liikkuvan luonteen takia emme pysty varmuudella sanomaan kiinteitä aukioloaikoja. Aikoja on kuitenkin varattavissa aamusta iltaan, sekä viikonloppuisin!

Jos haluat poiketa paikanpäällä, kannattaa soitella etukäteen että olen varmasti paikalla.

Millaiset vaatteet toimivat kuvissa?

Nyrkkisääntönä voi pitää jotakuinkin neutraaleja värejä ja suurten, graafisten kuvien välttämistä. Jos kuvaukseen tulee myös sisaruksia tai ajatuksissa on perhekuva, kannattaa valita värien suhteen jonkinlainen teema. Vaalealla taustalla toimii hyvin vaaleammat sävyt, tummemmilla harmaan ja ruskean sävyt.

Voiko vaatteita vaihtaa kesken kuvausten?

Kyllä voi! Vaatteiden vaihdolla saa mukavaa vaihtelua kuviin.

Tarvitseeko minulla olla valmis kuvaidea vai päätättekö te?

Ei tarvitse. Emme myöskään pakota ideoitamme väkisin. :) Jos sinulla on mielessä juuri se kuva millaisen olet aina halunnut, toteutamme sen mahdollisuuksien mukaan! Jos taas mielessä ei ole mitään erityistä ideaa, voit jättää suunnittelun myös meille. Me ehdotamme.

Pitääkö studiokuviin tuoda oma rekvisiitta vai onko teillä?

Meiltä löytyy useita eri kuvausrekvisiittoja, muunmuassa isoja tuoleja, keinuhevosia, lautalaatikoita, saippuakuplia, kukkia jne.

Omaa rekvisiittaa saa myös tuoda mukana, kuten myös lapsen lempileluja, unikavereita yms.

Tarvitseeko minun tietää miljöökuvaukseen valmiiksi kuvauspaikka?

Kuten edellä, ei tarvitse mutta jos sellainen mielessä on niin käymme mielellämme tarkastamassa sen soveltuvuuden. Hyvin harvoin käy niin ettei paikka sovellu kuvaukseen.

Meillä on myös ”vakiopaikkoja” jotka tiedämme toimiviksi. Mahdollisuuksista löytyy metsää, peltoa, vanhoja rakennuksia, vesistöjä, maitolaitureita sekä muuta ”maalaisromanttista” ja luonnonläheistä.

Milloin maksu tapahtuu?

Kuvauksen voi maksaa joko studiollamme pankkikortilla tai koevedosten yhteydessä laskulla. Käteistä emme valitettavasti pysty ottamaan vastaan.

Kuinka kauan kuvaukset kestävät?

Riippuen paketin laajuudesta, joko noin puoli tuntia tai tunnin. Aika on kuitenkin joustava sen suhteen, mikäli kuvattava esimerkiksi ujostaa paljon. Kuvauksissa ei ole koskaan kiire!

 Voiko samalla ottaa sisarus- ja perhekuvan?

Kyllä voi! Veloitamme aikaperusteisesti, joten kuvissa esiintyvien henkilöiden lukumäärä ei vaikuta paketin hintaan. :)

Millä aikataululla saamme koevedokset nähtäville?

Pyrimme pitämään kiinni maksimissaan viikon käsittelyajasta. Usein koevedoslinkki on sähköpostissa muutaman päivän kuluttua!

Saammeko itse vaikuttaa kuvavalintoihin?

Ehdottomasti! Voitte vapaasti valita koevedoksista juuri ne kuvat jotka toivotte tehtäväksi valmiiksi asti. :)

Saako kuvia julkaista ja saako digitaalisista kuvista teettää kuvia?

Kyllä saa, kuvia saa käyttää henkilökohtaisessa käytössä parhaaksi katsomallaan tavalla! Ainoastaan kuvien jälleenmyynti on rajoitettu. :)

Julkaisetteko kaikkien kuvat Facebook- ja Instagram-sivuillanne automaattisesti?

Emme missään nimessä! Kunnioitamme jokaisen yksityisyyttä. Emme koskaan julkaise kuvia ilman erityistä lupaa. Kysymme aina kuvausten jälkeen erikseen, annatteko suostumuksen kuvien julkaisuun. :)

En löytänyt minua askarruttavaa asiaa. Mitä nyt?

Kysy rohkeasti! Päivittelemme tätä sivua aina kun jokin asia nousee pinnalle, joten jos jotain kysyttävää jäi, on aina parempi kysyä! :) Voit kysyä myös anonyymisti blogin kommenteissa. :)

 

banneriartikkeli

Millainen prosessi lapsikuvaus yleensä on?

 

Varatessasi kuvausajan kannattaa mahdolliset erityistoiveet kirjoittaa jo ajanvarauksen yhteydessä että ehdimme niihin reagoimaan jos meiltä ei jotain toivottua vielä löydy.

Miljöökuvauksissa olemme luonnollisesti aina säiden armoilla, joten muistathan laittaa viestiin myös puhelinnumerosi. Mikäli keli ja ennusteet näyttävät hirveiltä, otamme yhteyttä ja lähtökohtaisesti yritämme siirtää kuvausajan seuraavaan mahdolliseen aikaan. :)

Studiokuvaus on tietenkin mahdollista myös huonojen kelien sattuessa!

Studiolle tai kuvauskohteeseen saapuessanne aloitamme heti kontaktin ottamisen lapseen. Totutamme valmistautumisen aikana kuvattavaa salaman välkkeeseen leikin kautta ja testaamme hieman alkaako kuvattava ujostamaan. Jos alkaa, jatkamme kontaktin ottoa hieman hitaammin ja kauempaa ettei tilanne käy liian pelottavaksi. :)

Useimmiten ujostuksen loppumiseen menee noin 10 minuuttia. Jos ujostaminen kohdistuu meistä jompaankumpaan, vaihdamme paikkoja kameran takana.

Varsinaisen kuvauksen aikana toteutamme kaiken aina leikin kautta. Lapsia ei ole suunniteltu istutettavaksi penkkiin jököttämään vaan leikkimään. Parhaat kuvat tulevat usein kaaottisen näköisistä hetkistä, jolloin lapsen persoona pääsee oikeuksiinsa. Pitää vain olla valmiina taltioimaan se hetki. :) Mitä hauskempi kuvaustilanne kuvattavalle on, sen energisemmät ja aidosti iloisemmat kuvat!

Kuvausten jälkeen aloitamme jälkikäsittelytyöt mahdollisimman pian. Koevedosten osalta yritämme ylläpitää aikatauluna noin viikkoa kuvauspäivästä koevedosten saapumiseen. Poistamme koevedoksista ainoastaan teknisesti puutteelliset kuvat. Jätämme tarkoituksella myös hassuja ilmeitä, koska usein lapset ovat itsensä näköisiä niissä emmekä halua niitä piilottaa! Koevedokset sisältävät todella runsaasti eri asentoja, ilmeitä ja rajauksia. :)

Koevedokset toimitamme sähköpostitse salasanasuojatun linkin kautta. Linkin takaa löydät katalogin kuvista, käsittelytyyleistä ja laskun. Kuvavalinnat voit ilmoittaa meille kätevästi sivuston keräyskoria käyttäen!

Luava ja VMS:n Yhteistyö

Kuvia otetaan nykyään enemmän kuin ikinä mutta harva niistä päätyy fyysiseen muotoon. Varmasti lähes jokainen meissä tuntee pienen piston tämän kohdalla. :)

Toimintamme kannalta meille on tärkeää löytää sopivat yhteistyökumppanit joiden tuotteisiin voi luottaa. Eikä koskaan ole huonosta jos yhteistyökumppanilta löytyy aimo annos innovatiivisuutta!

DSC_7122

Mikä Luava?

”Luava-taulu on taideteos, jossa yhdistyvät puu ja sinun valokuvasi.

Teen käsityönä unohtumattomista hetkistäsi aivan uudella tavalla ainutlaatuisia. Muistojen on tarkoitus olla esillä, ja Luavan avulla ne saavat ansaitsemansa ikuisen paikan massiivipuusta.”

– Lainaus luava.fi-sivulta

Tauluista todellakin aistii aidon käsityön tunnun. Taulut saapuvat tyylikkäästi pakattuna ja jokaisen taulun mukana tulee allekirjoitettu aitoustodistus.

Kun ensi kerran taulun otin käteen, hämmästyin miltä se tuntui kädessä. Sopivan painavalta ja tukevalta – kuten massiivipuusta tehdyn taulun tulisikin tuntua. Taulu ei siis ole tehty vanerista, eikä se ole vain ”kuori” jonka sisällä on tyhjää vaan ihan aitoa, rehtiä puuta.

DSC_7130
Luavan tauluja saa useissa eri kooissa, suorakulmiona tai neliönä.

 

Valokuvaajana katsastin seuraavaksi tietenkin painojäljen laadun. Katselin sitä useista eri kulmista, eri valoissa ja joka kerralla totesin saman asian. Jälki on täysin virheetön. Kuva on terävä, värit toistuvat juuri sellaisina kuin oli tarkoituskin ja pinta tuntuu todella kestävältä! Sitä en tiedä millä magialla Juuso kuvan puun pintaan luo, mutta virheetön se on. :)

Taulun voi ripustaa joko seinälle takaa löytyvän reiän avulla tai laittaa hyllyn reunalle seisomaan.
Taulun voi ripustaa joko seinälle takaa löytyvän reiän avulla tai laittaa hyllyn reunalle seisomaan.

Taulun saa todella helposti esille – taulu on sen verran paksu että se pysyy todella tukevasti paikoillaan ilman erillisiä tukia. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Hyllylle? Takan reunukselle? Minnepä ei?

Seinälle laittaminenkaan ei ole tehty vaikeaksi. Takapuolelta löytyy reikä seinälle ripustamista varten.

DSC_7144

 

Nämä kolme kappaletta saapuivat minulle jo kuukausi takaperin ja olen sillä välin suorittanut myös pientä kestävyystestiä. Taulut ovat olleet esillä studiomme ulkopuolella ja niitä on saanut vapaasti hypistellä ja ihmetellä. Sinä aikana kun ne ovat esillä olleet, en ole huomannut niihin tulleen minkäänlaisia käytön merkkejä. Kuvan pinnassa ei näy sormenjälkiä eikä värit ole kuluneet.

DSC_4454
Reunuksiin löytyy useita eri värivaihtoehtoja. Pyysin erikseen näihin kolmeen eri värit demonstroidakseni niiden vaikutusta itse kuvaan.

 

DSC_4491

 

Taulut ovat edelleen esillä studiomme ulkopuolella, Hirvaskankaan Spektrissä. Tervetuloa hypistelemään! :)

Lisää Luavasta: luava.fi
Käyttäessäsi koodia ”VMSLuava” saat 5% alennuksen Luavan tauluista!

 

DSC_7139