Aihearkisto: Sekalaista

Kyläsarja – Koivisto

Kyläsarjat jatkukoon!

Tällä kertaa muutamia kuvia ja ekstroja Riikka Minkkisen Sisä-Suomen lehdelle kirjoittaman artikkelin yhteydestä.

Kaunista ja rauhallista.
Kaunista ja rauhallista.
Keskustelu Koiviston koulun kohtalosta käy kuumana.
Keskustelu Koiviston koulun kohtalosta käy kuumana.

_DSC0316

_DSC0292
Uimaranta jolle ei ole opasteita. Syyksi voi lyhykäisyydessään kertoa tontin lahjoittaneen toiveen.

_DSC0090

 

_DSC0088
Perinteikästä maalaismaisemaa löytyy koko kylän mitalta.
_DSC0117
Kapeenkosken kanava.
Kapeenkoskea.
Kapeenkoskea.

_DSC0120

 

 

Vanha Riihelä. https://www.facebook.com/vanhariihela
Vanha Riihelä. Nätti ja tunnelmallinen paikka sekä ulkoa että sisältä!
https://www.facebook.com/vanhariihela

_DSC0483

_DSC0513

_DSC0468 _DSC0453 _DSC0451 _DSC0446 _DSC0441

 

 

Naakkima

Viimeinen päivä taasen pitkään aikaan kun ilmatieteenlaitos lupailee kirpeää, pilvetöntä keliä. Ei muuta kuin liikenteeseen siis!

Pakkasta reilut parikymmentä ja tie auraamatta, pieniä jännityksen hetkiä piti kokea että pääseekö pieni riisikippo lähellekään kuvauspaikkaa. Ei muuten päässyt. Noh, puolen kilometrin peruutteluharjoitus samoja uria kuin mennessä, auto parkkiin auratulle osuudelle ja reppu selkään. Mutta kyllähän tuo kannatti!

Naakkima 8 uusiKoivistonkylän luontopolun varrelta löytyvä Naakkiman laavu on yksi upeimmista laavuista joihin olen itse törmännyt. Pian kolmatta vuotta paikallaan nököttävä laavu on maisemaltaan melkein kuin pohjoisen maisemat – etenkin talvella.

Naakkima 7
Uusi liiteri ja vessa. 

Naakkima 4

Naakkima 3
Fiilistelyä kuunvalossa. Äärimmäisen rauhallinen paikka, ei kuulu juuri ääntäkään vaikka nelostiekin on suhteellisen lähellä.
Naakkima 6
Tähtiäkin näkyi täysikuusta huolimattta.

 

Naakkima 2

Naakkima 9
Kyllä täällä tarkenee.

 

 

 

 

 

 

VMS täyttää yhden vuoden!

Upeaa vuotta 2015 kaikille!

Huomenna, 1.1.2015 yrityksemme täyttää yhden vuoden. Vuoden pituiseen matkaamme on liittynyt paljon mahtavia ihmisiä, mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita, uusia paikkoja ja jopa uhkauksia. Monipuolinen vuosi kaikenkaikkiaan. :) Kiitos kaikille teille, joiden kanssa olemme saaneet olla tekemisissä viimeisen vuoden aikana ja toivomme että näemme pian uudestaan!

Vuoden 2013 joulukuussa pidimme pitkää palaveria. Muuttaisimmeko toimintamme yrityslähtöiseksi vai jatkaisimmeko kuten tähän asti, osuuskuntatoimijoina. Sinänsä mitään pakottavaa tarvetta ei osuuskunnan kautta laskuttamisen lopettamiseksi ollut, mutta erityisesti kiehtoi yritysstatus ja selkeämpi verovähennyskelpoisuus. Studiotilat oli jo löydetty ja vuokrapaperit allekirjoitettu. Uskaltaisimmeko luopua työttömyysturvasta ja luottaa tulevaisuuteen? Jos ei nyt niin milloin sitten?

Uskalsimme.

Y3-lomake lähti välipäivinä kohti patentti- ja rekisterihallitusta. Kaupparekisteriin yrityksemme merkittiin 15. tammikuuta 2014. Toiminta lähti käyntiin varsin mukavasti ja ensimmäinen hääsesonki uuden lipun alla oli lähes täynnä. Suoraan mainontaan emme ole toistaiseksi kovin vahvasti lähteneet vaan haluamme kasvattaa maineemme mieluummin tekojen ja asiakastyytyväisyyden kautta.

Studio on kokenut pieniä muutoksia aloituksemme jälkeen. Välineistöä on kertynyt mukavasti enemmän työntekoa helpottamaan ja sisustusta haalitaan ja mietitään pikkuhiljaa. Vuoden työskentelyn jälkeen päätimme laittaa hieman uutta maalia pintaan edellisen, hieman ajan saatossa kellertäväksi kulahtaneen valkoisen päälle. Lattialle olisi tarkoitus tehdä kesän aikana jotain, kunhan ulkotöihin taas päästään.

DSC_1757


Sijainti Koivistonkylän keskikylällä Seuratalolla mietitytti alkuun. Olemmeko kenties hieman liian syrjässä? Saamamme palautteen perusteella valintamme on kuitenkin ollut oikea. Olemme hyvien tieyhteyksien päässä Äänekosken, Laukaan ja Jyväskylän välissä, minnekään ei ole liian pitkä matka. Kuvaamisen kannalta sijaintimme on mitä loistavin. Studiolla on äärimmäisen rauhallista ilman kaupungin keskustan jyskettä ja sopivia kuvausmiljöitä löytyy runsain mitoin pelkästään ulko-oven avaamalla. Yhä useampi ihastuu Koiviston maalaismiljööseen ja kuvausten puolivälissä voimmekin loikata kuvaamaan ulos. Mikäs sen hienompaa!

_DSC8107
Koivistonkylän miljöö sopii kaikenlaiseen kuvaamiseen. Tälle paikalle matkaa studiolta on alle 300 metriä.
_DSC7405
Sama tilanne kahdessa seuraavassa kuvassa!

_DSC7334_DSC0228

Metsämaisemaa, peltomaisemaa sekä rantaviivaa. Kaikkea löytyy!
Metsämaisemaa, peltomaisemaa sekä rantaviivaa. Kaikkea löytyy!

Vaikka studiotila meiltä löytyykin, emme ole sidottuja pelkästään yhteen paikkakuntaan. Liikumme hyvin aktiivisesti ympäri maakuntaa sekä lähitulevaisuudessa myös maakuntarajojen ulkopuolella. Nälkä kasvaa syödessä, joten siveltimet sekä kamerat liikkuvat jatkossa tuttujen ympäristöjen lisäksi Raahen ja Seinäjoen seudulla. Kaikki tarvittava on pakattavissa pieneen henkilöautoon joten juuri mikään ei ole mahdotonta.

Tehdään yhdessä vuodesta 2015 vieläkin parempi vuosi! Kuten kyltti Seuratalon portaiden päällä sanoo, TERVETULOA!